ÚVOD

Milí čtenáři, jak jste poznali, máme novou podobu mého soukromého webu – blogu, kterou mi pomohl udělat můj dobrý kamarád, který se jmenuje Lukáš, kterému moc děkuji. Doufám, že se Vám tato podoba bude líbit.

Další informace o mně

Biblický citát na dnešní den
Kdo jsi, Pane? (Sk 9,5)

Film Fatima…

0
  

Milí přátelé,

v kinech proběhla 13. 8. 2020 premiéra filmu Fatima…  Film, který měl mít premiéru již 13. května 2020, ale díky koronaviru  byla přesunuta právě na měsíc srpen.  Do našich kin se bohužel nedostala. Díky Bohu se tento film objevil na youtube a dokonce s českými titulky…  Snad vyjde alespoň na DVD.

Zpracování událostí, které se udály roku 1917 v portugalské Fatimě se mi ve filmu libí.  Vám, kdo Fatimské události znáte, se budou některé scény zdát nepřesné, ale myslím, že režisér Marco Pontecorvo prostřednictvím svých uměleckých schopností popisuje důstojně tyto události.

Nejedná se o kýčovité zpracování, ale, myslím, o realistické situace Portugalska roku 1917 a rodiny hlavních aktérů.

Mě nejvíce osobně zaujalo zpracování Matky Boží, která se dětem po 6 měsíců zjevuje…   Laskavá tvář Panny Marie, která k dětem kráčí, je tak krásná a milující. A hlavní hrdinové…?  No posuďte sami, až film uvidíte…

Snad Vás tento film v těchto dnech povzbudí…

Krásný měsíc říjen, kdy roku 1917 Matka Boží ve Fatimě dětem řekla: Jsem Panna Maria, Královna svatého růžence. Dále se denně modlete růženec.…“ a „…Ať už víc neurážejí Boha, našeho Pána, byl již tolik urážen.“ 13.10.1917…

 

Film najdete zde a nebo můžete stáhnout zde.

Zanech komentář

POČÍTADLO NÁVŠTĚV

TOPlist